Blogi

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Wypróbowałam dziś świetny przepis na bezglutenowe racuchy z mąki kukurydzianej, niebo w gębie!

Świetny pomysł na śniadanie.

 

Aby usmażyć sobie takie racuszki będziesz potrzebować:


25 dag mąki kukurydzianej
2 jajka
2 dag drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia




Wykonanie:


Drożdże trzeba rozkruszyć, zalać lekko podgrzanym mlekiem, nie może być za ciepłe! Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i rozczyn, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce.
Rozgrzewamy na patelni olej (ja użyłam oleju kokosowego rafinowanego) Nakładamy łyżką ciasto na patelnie i smażymy racuszki.
Podawać je można na wiele sposobów np. z serkiem homogenizowanym, ja pozwoliłam sobie jednak na odrobinę szaleństwa i zjadłam je z bitą śmietana i brzoskwiniami, nie żałuję, było pyszne!
;-))))))))



25-01-2016 Vela

Komentarze

  • Polecam, są przepyszne, szczególnie na słodko ! :D
  • Chyba będę musiał spróbować takich racuchów :D

Dodaj komentarz

Do restauracji chodzimy po to aby dobrze zjeść. Czy to śniadan...

Napiwki w restauracjach. Dawać czy nie dawać?

Olej arganowy zyskał sobie przydomek „eliksiru młodości” w środo...

Zbawienne właściwości oleju arganowego

Pole dance - kojarzony z tańcem na rurze w nocnych klubach stał ...

Pole dance – świetny trening całego ciała

Diagnostyka obrazowa polega na wykrywaniu patologii w tkankach i...

Rodzaje monitorów medycznych

Maliny to pyszne owoce, które wykazują działanie przeciwzapalne ...

RASPBERRYKETONE700 - hit z USA dostępny w Polsce

Grzybica pochwy jest dolegliwością, na którą połowa kobiet na św...

Grzybica pochwy - jak ją rozpoznać i leczyć?

Waga Twojego ciała już dawno przekroczyła rekomendowane normy ...

10 powodów, dla których warto chodzić na siłownię