Blogi

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Wypróbowałam dziś świetny przepis na bezglutenowe racuchy z mąki kukurydzianej, niebo w gębie!

Świetny pomysł na śniadanie.

 

Aby usmażyć sobie takie racuszki będziesz potrzebować:


25 dag mąki kukurydzianej
2 jajka
2 dag drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia




Wykonanie:


Drożdże trzeba rozkruszyć, zalać lekko podgrzanym mlekiem, nie może być za ciepłe! Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i rozczyn, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce.
Rozgrzewamy na patelni olej (ja użyłam oleju kokosowego rafinowanego) Nakładamy łyżką ciasto na patelnie i smażymy racuszki.
Podawać je można na wiele sposobów np. z serkiem homogenizowanym, ja pozwoliłam sobie jednak na odrobinę szaleństwa i zjadłam je z bitą śmietana i brzoskwiniami, nie żałuję, było pyszne!
;-))))))))



25-01-2016 Vela

Komentarze

  • Polecam, są przepyszne, szczególnie na słodko ! :D
  • Chyba będę musiał spróbować takich racuchów :D

Dodaj komentarz

Dziś zdecydowanie większą wagę przywiązujemy do wyglądu zewnętrz...

Suplementy na odchudzanie

Choroba ta w naszym kraju dotyczy około 20% osób dorosłych, najc...

Jak w naturalny sposób leczyć nadciśnienie?

Cztery grupy krwi, cztery diety To co dla jednych jest lekarstw...

DIETA WEDŁUG GRUPY KRWI

Maliny to pyszne owoce, które wykazują działanie przeciwzapalne ...

RASPBERRYKETONE700 - hit z USA dostępny w Polsce

  Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych kuchni w Euro...

2 inspiracje na makaron Arrighi w 20 minut!

Ilość diet w Internecie jest wręcz szokująca. Jedną z mniej znan...

Okno żywieniowe – zdrowa dieta czy głodówka?

Dieta ryżowa powstała w 1934 roku. Jej twórcą jest Walter Kempne...

Dieta ryżowa 3 dniowa