Blogi

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Wypróbowałam dziś świetny przepis na bezglutenowe racuchy z mąki kukurydzianej, niebo w gębie!

Świetny pomysł na śniadanie.

 

Aby usmażyć sobie takie racuszki będziesz potrzebować:


25 dag mąki kukurydzianej
2 jajka
2 dag drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia




Wykonanie:


Drożdże trzeba rozkruszyć, zalać lekko podgrzanym mlekiem, nie może być za ciepłe! Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i rozczyn, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce.
Rozgrzewamy na patelni olej (ja użyłam oleju kokosowego rafinowanego) Nakładamy łyżką ciasto na patelnie i smażymy racuszki.
Podawać je można na wiele sposobów np. z serkiem homogenizowanym, ja pozwoliłam sobie jednak na odrobinę szaleństwa i zjadłam je z bitą śmietana i brzoskwiniami, nie żałuję, było pyszne!
;-))))))))



25-01-2016 Vela

Komentarze

  • Polecam, są przepyszne, szczególnie na słodko ! :D
  • Chyba będę musiał spróbować takich racuchów :D

Dodaj komentarz

Grzybica pochwy jest dolegliwością, na którą połowa kobiet na św...

Grzybica pochwy - jak ją rozpoznać i leczyć?

Odchudzanie nie musi się wiązać z setką wyrzeczeń. Herbaty Hello...

Hello Slim. Bezpieczna, naturalna i skuteczna herbata na odchudzanie.

Post i głodówka to pojęcia, które zazwyczaj budzą jedynie nega...

Dieta owocowo-warzywna dr Ewy Dąbrowskiej – pość i chudnij!

    Twórcą diety strukturalnej ( zwanej też dietą weekendową l...

Dieta strukturalna dr Bardadyna

Współczesna kultura utrwaliła w nas przekonanie, że szczupła syl...

Naturalne wspomagacze odchudzania

To on sprawia, że nasza skóra zachwyca zdrowym i młodym wyglądem...

Kolagen – bezcenne wsparcie dla naszej skóry