Blogi

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Wypróbowałam dziś świetny przepis na bezglutenowe racuchy z mąki kukurydzianej, niebo w gębie!

Świetny pomysł na śniadanie.

 

Aby usmażyć sobie takie racuszki będziesz potrzebować:


25 dag mąki kukurydzianej
2 jajka
2 dag drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia




Wykonanie:


Drożdże trzeba rozkruszyć, zalać lekko podgrzanym mlekiem, nie może być za ciepłe! Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i rozczyn, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce.
Rozgrzewamy na patelni olej (ja użyłam oleju kokosowego rafinowanego) Nakładamy łyżką ciasto na patelnie i smażymy racuszki.
Podawać je można na wiele sposobów np. z serkiem homogenizowanym, ja pozwoliłam sobie jednak na odrobinę szaleństwa i zjadłam je z bitą śmietana i brzoskwiniami, nie żałuję, było pyszne!
;-))))))))



25-01-2016 Vela

Komentarze

  • Polecam, są przepyszne, szczególnie na słodko ! :D
  • Chyba będę musiał spróbować takich racuchów :D

Dodaj komentarz

Proszki do prania, płyny do zmywania i inne detergenty są pełne ...

Eko dom dla każdej z nas

  Jak sama nazwa mówi Dieta Kwaśniewskiego została stworzona p...

Dieta Kwaśniewskiego. Niewiarygodne! Ale prawdziwe

Kamerę sportową możemy mieć już w cenie około 70-90 złotych. C...

Czy warto kupować tanią kamerę sportową?

Wato na początku wyjaśnić co to jest weganizm. W wielu środowisk...

Zalety diety wegańskiej

  Siemię lniane nie bez powodów zaliczane jest do kategorii pro...

Siemię lniane pozwoli Ci schudnąć oraz zapobiec poważnym chorobom

Zanim przejdę do odpowiedzi na pytanie dotyczące owoców i ich wp...

Czy owoce tuczą?

Niejednokrotnie każdego z Nas złapał nagły skurcz mięśni czy drg...

Co robić przy nagłych skurczach mięśni czy drgawkach?