Blogi

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Wypróbowałam dziś świetny przepis na bezglutenowe racuchy z mąki kukurydzianej, niebo w gębie!

Świetny pomysł na śniadanie.

 

Aby usmażyć sobie takie racuszki będziesz potrzebować:


25 dag mąki kukurydzianej
2 jajka
2 dag drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia




Wykonanie:


Drożdże trzeba rozkruszyć, zalać lekko podgrzanym mlekiem, nie może być za ciepłe! Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i rozczyn, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce.
Rozgrzewamy na patelni olej (ja użyłam oleju kokosowego rafinowanego) Nakładamy łyżką ciasto na patelnie i smażymy racuszki.
Podawać je można na wiele sposobów np. z serkiem homogenizowanym, ja pozwoliłam sobie jednak na odrobinę szaleństwa i zjadłam je z bitą śmietana i brzoskwiniami, nie żałuję, było pyszne!
;-))))))))



25-01-2016 Vela

Komentarze

  • Polecam, są przepyszne, szczególnie na słodko ! :D
  • Chyba będę musiał spróbować takich racuchów :D

Dodaj komentarz

Wydawać by się mogło, że jesteśmy doskonale wyedukowani i świado...

Nie stosujesz prezerwatywy? Możesz być zarażony

Atopowe zapalenie skóry, w skrócie AZS lub egzema, to choroba kt...

Leczenie atopowego zapalenia skóry

Najpopularniejszym suplementem diety, z którego bardzo chętnie k...

Dlaczego kreatyna jest najpopularniejszą odżywką wśród sportowców?

Jedną z metod wykorzystywanych w medycynie alternatywnej jest de...

Medycyna alternatywna – leczenie przez detoks organizmu

  Komfortowy i zdrowy sen jest ważny dla każdego człowieka. Oso...

Akcesoria do komfortowego i zdrowego snu

Nic nie przychodzi łatwo, nawet gwiazdom wielkiego formatu, któr...

Dieta Beyonce - optymalna dieta owsiankowa