Blogi

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Wypróbowałam dziś świetny przepis na bezglutenowe racuchy z mąki kukurydzianej, niebo w gębie!

Świetny pomysł na śniadanie.

 

Aby usmażyć sobie takie racuszki będziesz potrzebować:


25 dag mąki kukurydzianej
2 jajka
2 dag drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia




Wykonanie:


Drożdże trzeba rozkruszyć, zalać lekko podgrzanym mlekiem, nie może być za ciepłe! Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i rozczyn, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce.
Rozgrzewamy na patelni olej (ja użyłam oleju kokosowego rafinowanego) Nakładamy łyżką ciasto na patelnie i smażymy racuszki.
Podawać je można na wiele sposobów np. z serkiem homogenizowanym, ja pozwoliłam sobie jednak na odrobinę szaleństwa i zjadłam je z bitą śmietana i brzoskwiniami, nie żałuję, było pyszne!
;-))))))))



25-01-2016 Vela

Komentarze

  • Polecam, są przepyszne, szczególnie na słodko ! :D
  • Chyba będę musiał spróbować takich racuchów :D

Dodaj komentarz

    Do wyboru dostępnych jest coraz więcej diet odchudzających...

Dieta New Mayo Clinic

Grzybica pochwy jest dolegliwością, na którą połowa kobiet na św...

Grzybica pochwy - jak ją rozpoznać i leczyć?

  Na początku warto przypomnieć co to jest dieta cukrzycowa? ...

Dieta cukrzycowa - jadłospis na jeden dzień

Dieta kapuściana kwalifikuje się do diet błyskawicznych, czyli t...

Prezydencka dieta kapuściana

To on sprawia, że nasza skóra zachwyca zdrowym i młodym wyglądem...

Kolagen – bezcenne wsparcie dla naszej skóry

Zdrowe odżywianie stało się niezwykle modne. Coraz powszechniejs...

Jak wybrać odpowiedni model wyciskarki do soków?