Blogi

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Wypróbowałam dziś świetny przepis na bezglutenowe racuchy z mąki kukurydzianej, niebo w gębie!

Świetny pomysł na śniadanie.

 

Aby usmażyć sobie takie racuszki będziesz potrzebować:


25 dag mąki kukurydzianej
2 jajka
2 dag drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia




Wykonanie:


Drożdże trzeba rozkruszyć, zalać lekko podgrzanym mlekiem, nie może być za ciepłe! Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i rozczyn, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce.
Rozgrzewamy na patelni olej (ja użyłam oleju kokosowego rafinowanego) Nakładamy łyżką ciasto na patelnie i smażymy racuszki.
Podawać je można na wiele sposobów np. z serkiem homogenizowanym, ja pozwoliłam sobie jednak na odrobinę szaleństwa i zjadłam je z bitą śmietana i brzoskwiniami, nie żałuję, było pyszne!
;-))))))))



25-01-2016 Vela

Komentarze

  • Polecam, są przepyszne, szczególnie na słodko ! :D
  • Chyba będę musiał spróbować takich racuchów :D

Dodaj komentarz

  Alkohol jest szeroko pojętym i ciężkim tematem. Tak wiele osó...

Alkohol w diecie, ”czyli skutki picia wódki”

Odchudzanie jest to proces utraty wagi i wie to chyba każdy jedn...

Gdy waga stoi w miejscu

Dieta Dukana zwana też dietą proteinową jest odchudzająca kuracj...

Tortilla w diecie proteinowej

Zanim przejdę do odpowiedzi na pytanie dotyczące owoców i ich wp...

Czy owoce tuczą?

    Do wyboru dostępnych jest coraz więcej diet odchudzających...

Dieta New Mayo Clinic

Zmarszczki pojawiające się na twarzy są pierwszą oznaką starzeni...

Zmarszczki. Jak zapobiegać ich powstawaniu?