Wyszukiwarka

Szukaj


Wyniki wyszukiwania (1):

1. Kwas chlorogenowy – charakterystyka, właściwości oraz skutki uboczne

  Kwas chlorogenowy (CGA) to związek organiczny zaliczany do grupy naturalnych polifenoli roślinnych i aktyoksydantów (przeciwutleniaczy). Znajduje się on przede wszystkim w liściach i owocach kakaowca, zielonej kawie, karczochach, ziemniakach, czarnych j...

Oczy, obok szyi, dekoltu i dłoni najszybciej zdradzają nasz wiek...

Laserowa plastyka powiek – co to za zabieg?

Dieta w cukrzycy powinna być zbilansowana według piramidy żywien...

Zalecenia dietetyczne w cukrzycy typu 2

Mimo, że nazwa wskazuje na pochodzenie chińskie, nic bardziej my...

Cała prawda o jedzeniu zupek chińskich

Niejednokrotnie każdego z Nas złapał nagły skurcz mięśni czy drg...

Co robić przy nagłych skurczach mięśni czy drgawkach?

  Zielona herbata słynie ze swoich właściwości prozdrowotnych i...

Herbata zielona – dobra na wiosenne przesilenie i nie tylko

Żyjemy w ciągłym nieustającym biegu, na nic nie mamy czasu. Przy...

Hurra! Jedziemy do SPA!

Dieta ta powstała w latach siedemdziesiątych, w tym samym czas...

Dieta Ornisha. Szybkie odchudzanie bez liczenia kalorii