Wyszukiwarka

Szukaj


Wyniki wyszukiwania (1):

1. Cała prawda o jedzeniu zupek chińskich

Mimo, że nazwa wskazuje na pochodzenie chińskie, nic bardziej mylnego. Twórcą zupek błyskawicznych był Japończyk Momofuku Ando. Pomysłodawca w ten sposób chciał stworzyć produkt łatwo dostępny, a zarazem taki, który pozwoli zwalczyć niedobór żywności na św...

W teorii antykoncepcja hormonalna – podawana z reguły pod postac...

Tabletki antykoncepcyjne – nie zawsze skuteczne?

Banany pochodzą z Azji Południowo - Wschodniej. Kuszą nie tylk...

Poznaj korzyści zdrowotne z jedenia bananów

  Kwas chlorogenowy (CGA) to związek organiczny zaliczany do gr...

Kwas chlorogenowy – charakterystyka, właściwości oraz skutki uboczne

Ataki głodu, wilczy apetyt. Z tym problemem niestety boryka si...

Jak zapanować nad atakami głodu? 5 sprawdzonych sposobów

  Czarnuszka nazywana „złotem faraonów” cieszy się coraz większ...

Niesamowite właściwości oleju z czarnuszki

  Pod nazwą spirulina kryje się rodzaj niebiesko zielonych alg ...

Spirulina - algi morskie w służbie zdrowia

Dietetycy radzą, aby jeść pięć mniejszych posiłków każdego dnia....

Dietetyczne obiady w pracy - czy to jest do zrobienia?