Nowości na dietaiodchudzanie.pl

Napoje i przekąski - bezglutenowe

Poranna kawa z mlekiem to dla wielu codzienna rutyna dająca niezwykłą przyjemność. Niestety wiele osób z przyczyn zdrowotnych musi zrezygnować z tej rozkoszy, a to głównie ze względu na nietolerancję laktozy, czy glutenu.

Poranna kawa z mlekiem to dla wielu codzienna rutyna dająca niezwykłą przyjemność. Niestety wiele osób z przyczyn zdrowotnych musi zrezygnować z tej rozkoszy, a to głównie ze względu na nietolerancję laktozy, czy glutenu. Nie zdają sobie oni sprawy z dostępności substytutów tradycyjnego mleka. Mowa tutaj o napojach na bazie soi, migdałów, ryżu, czy gryki. Dzięki nim klasyczne śniadanie jak płatki z mlekiem, ciasta i inne smakołyki pozbawione są glutenu i laktozy, przez co każdy może delektować się ich wybornym smakiem.

Zagęszczony produkt ryżowy stanowi świętą alternatywę dla klasycznej śmietany. Z jego użyciem stworzysz pyszne sosy, czy też nadasz kremowości ulubionej zupie. Nie zawiera on laktozy i cholesterolu przez co jest bardzo przyjazny dla zdrowia. Bezglutenowy napój owsiany to zaś wspaniała propozycja dostarczenia organizmowi białka w niezwykle smacznym wydaniu. A jak dopełnić swoje ukochane latte, by pozbawione było glutenu i laktozy? Najlepiej wybrać w tym przypadku napój migdałowy. Nie dość, że cudownie smakuje, to także jest źródłem witaminy A i E oraz wapnia! Najlepszym substytutem tradycyjnego mleka pochodzenia zwierzęcego jest jednak napój sojowy. Doskonale sprawdzi się on podczas przygotowywania sosów, ciast i deserów, równocześnie idealnie nadając się do picia.

Poranna kawa będzie smakować jeszcze lepiej z pyszną przekąską w parze, która pozwoli na jeszcze przyjemniejsze rozpoczęcie dnia. W tym przypadku również masz wiele bezglutenowych propozycji, pobudzających Twoje podniebienie. Delikatne biszkoptowe języczki, rozpływająca się w ustach czekolada, czy kruche ciasteczka w wielu smakach… A to wszystko pozbawione glutenu! Brzmi smacznie, a smakuje jeszcze lepiej! Do wieczornego seansu przy ulubionym filmie świetnie sprawdzą się zaś paluszki z solą bezglutenową, rurki z kremem oraz precelki. Metoda na doskwierającą potrzebę zjedzenia czego słodkiego w pracy to natomiast smaczne batoniki, które zawsze warto mieć w torebce, czy plecaku!

Dodaj komentarz

Ostatnie komentarze

Do restauracji chodzimy po to aby dobrze zjeść. Czy to śniadan...

Napiwki w restauracjach. Dawać czy nie dawać?

Na rynku dostępnych jest wiele suplementów diety wspomagających ...

Berrator – efektywny spalacz tłuszczu

Jak sama nazwa wskazuje w diecie ośmiogodzinnej jedzenie posiłkó...

Dieta ośmiogodzinna - z czym to się je?

Trening biegowy należy do najbardziej prozdrowotnych sposobów sp...

Jak przygotować się do maratonu?

Zima to pora roku, która nie jest łaskawa dla naszej cery. Natom...

Jak dbać o skórę na dłoniach – praktyczne wskazówki

Węglowodany są zazwyczaj podstawą diety każdego człowieka. Kanap...

Dieta białkowa

Czy znasz kogoś, kto nie chciałby być szczupły? Większość osób m...

Jak schudnąć – kilka faktów