Nowości na dietaiodchudzanie.pl

Jaki cukier jest najzdrowszy?

Na półkach sklepowych znajdziemy wiele rodzajów cukru i jego zamienników. Wystarczy wybrać się do coraz bardziej popularnych sklepów ze zdrową żywnością. Każdy z nich jest opisywany na etykiecie jako najlepszy i najzdrowszy. Ale ile w tym prawdy? Każdy chyba słyszał, że cukier to „ biała śmierć”. Każdy z nas spożywa przeciętnie w ciągu roku ponad 50 kg cukru czyli około 200 szklanek. Niestety to o wiele za dużo. Jak wiadomo nadmiar cukru prowadzi do otyłości, zwiększa ryzyko zachorowania na nowotwory, obniża odporność, rozregulowuje gospodarkę hormonalną oraz przyspiesza starzenie skóry. Więc jaki cukier jest najzdrowszy? Który wybrać? Odpowiedź znajdziecie w poniższym artykule.

Zioła na odchudzanie

W dzisiejszych czasach dieta oczyszczająca organizm z toksyn to konieczność dla większości. Niezdrowa żywność, zanieczyszczone powietrze, woda to właśnie dzięki temu w organizmie gromadzą się toksyny i substancje szkodliwe, które w znacznym stopniu wpływają na stan zdrowia, osłabienie, ogólne samopoczucie. W wielu przypadkach organizm sam sobie nie radzi , daje Nam znać między innymi bólami głowy, ogólnym osłabieniem, problemami trawiennymi czy tez skłonnościami do infekcji i właśnie wtedy my musimy mu pomóc.

Ostatnie komentarze

Według opinii wielu ekspertów, jedynym skutecznym sposobem w wal...

Przełom w walce z nadwagą

Post i głodówka to pojęcia, które zazwyczaj budzą jedynie nega...

Dieta owocowo-warzywna dr Ewy Dąbrowskiej – pość i chudnij!

Grypa atakuje. Zimno, silny wiatr, duże wahania temperatury mają...

Sprawdzone domowe sposoby na grypę i przeziębienie.

  Czarnuszka nazywana „złotem faraonów” cieszy się coraz większ...

Niesamowite właściwości oleju z czarnuszki

Na początku warto w kilku słowach opisać czym jest choroba Hashi...

Skuteczne odchudzanie z Hashimoto

Witamina D jest hormonem steroidowym, który wytwarzany jest z ch...

Witamina D, dlaczego jest taka ważna?

Wszyscy doskonale wiemy, że nadmiar cukru szkodzi. Jednocześnie ...

Fruktoza - czy na pewno taka zła