Blogi

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Wypróbowałam dziś świetny przepis na bezglutenowe racuchy z mąki kukurydzianej, niebo w gębie!

Świetny pomysł na śniadanie.

 

Aby usmażyć sobie takie racuszki będziesz potrzebować:


25 dag mąki kukurydzianej
2 jajka
2 dag drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia




Wykonanie:


Drożdże trzeba rozkruszyć, zalać lekko podgrzanym mlekiem, nie może być za ciepłe! Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i rozczyn, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce.
Rozgrzewamy na patelni olej (ja użyłam oleju kokosowego rafinowanego) Nakładamy łyżką ciasto na patelnie i smażymy racuszki.
Podawać je można na wiele sposobów np. z serkiem homogenizowanym, ja pozwoliłam sobie jednak na odrobinę szaleństwa i zjadłam je z bitą śmietana i brzoskwiniami, nie żałuję, było pyszne!
;-))))))))



25-01-2016 Vela

Komentarze

  • Polecam, są przepyszne, szczególnie na słodko ! :D
  • Chyba będę musiał spróbować takich racuchów :D

Dodaj komentarz

Waga Twojego ciała już dawno przekroczyła rekomendowane normy ...

10 powodów, dla których warto chodzić na siłownię

Każda pora roku pozwala na eksperymentowanie w kuchni. Jesień ja...

Jak się odżywiać jesienią, aby cieszyć się zdrową i piękną skórą?

Dziś chciałbym Wam zaprezentować kilka produktów dzięki którym m...

Co należy jeść by schudnąć?

Nie od dziś wiadomo, że składniki zawarte w przyprawach wpływają...

Jakich przypraw używać w diecie dukana?

Podstawową informacją na temat diety bezglutenowej jest fakt, że...

Dieta bezglutenowa

Dieta 3D chili zwana inaczej systemem trójwymiarowego spalania...

Dieta 3D Chili - Skuteczna i bezpieczna walka z nadwagą

Wato na początku wyjaśnić co to jest weganizm. W wielu środowisk...

Zalety diety wegańskiej