Blogi

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Wypróbowałam dziś świetny przepis na bezglutenowe racuchy z mąki kukurydzianej, niebo w gębie!

Świetny pomysł na śniadanie.

 

Aby usmażyć sobie takie racuszki będziesz potrzebować:


25 dag mąki kukurydzianej
2 jajka
2 dag drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia




Wykonanie:


Drożdże trzeba rozkruszyć, zalać lekko podgrzanym mlekiem, nie może być za ciepłe! Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i rozczyn, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce.
Rozgrzewamy na patelni olej (ja użyłam oleju kokosowego rafinowanego) Nakładamy łyżką ciasto na patelnie i smażymy racuszki.
Podawać je można na wiele sposobów np. z serkiem homogenizowanym, ja pozwoliłam sobie jednak na odrobinę szaleństwa i zjadłam je z bitą śmietana i brzoskwiniami, nie żałuję, było pyszne!
;-))))))))



25-01-2016 Vela

Komentarze

  • Polecam, są przepyszne, szczególnie na słodko ! :D
  • Chyba będę musiał spróbować takich racuchów :D

Dodaj komentarz

Prolaktyna jest hormonem produkowanym w przysadce mózgowej. Jej ...

 Normy prolaktyny - kiedy warto zbadać?

Radzą właściciele Warszawskiego Centrum Medycyny Estetycznej HB ...

Jak powiększyć sobie usta nie przekraczając granicy dobrego smaku?

Wiele osób, które chcą schudnąć, po prostu się tego wstydzi. Wiz...

Skuteczne odchudzanie w domu. Czym jest terapia online?

Warzywa powinny stanowić podstawę diety dla każdego dziecka, pon...

5 sposobów na zachęcenie dziecka do jedzenia warzyw

Korony protetyczne to uzupełnienia istniejących ubytków zębowych...

Zalety koron porcelanowych

Tkanki naszych nóg, aby mogły prawidłowo funkcjonować, musza być...

Choroby żył powierzchniowych nóg – ich przyczyny, leczenie i sposoby zapobiegania

Wiele osób, które chciałyby zmienić swój sposób odżywiania na zd...

5 prostych obiadów - mniej niż 5 składników