Blogi

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Wypróbowałam dziś świetny przepis na bezglutenowe racuchy z mąki kukurydzianej, niebo w gębie!

Świetny pomysł na śniadanie.

 

Aby usmażyć sobie takie racuszki będziesz potrzebować:


25 dag mąki kukurydzianej
2 jajka
2 dag drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia




Wykonanie:


Drożdże trzeba rozkruszyć, zalać lekko podgrzanym mlekiem, nie może być za ciepłe! Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i rozczyn, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce.
Rozgrzewamy na patelni olej (ja użyłam oleju kokosowego rafinowanego) Nakładamy łyżką ciasto na patelnie i smażymy racuszki.
Podawać je można na wiele sposobów np. z serkiem homogenizowanym, ja pozwoliłam sobie jednak na odrobinę szaleństwa i zjadłam je z bitą śmietana i brzoskwiniami, nie żałuję, było pyszne!
;-))))))))



25-01-2016 Vela

Komentarze

  • Polecam, są przepyszne, szczególnie na słodko ! :D
  • Chyba będę musiał spróbować takich racuchów :D

Dodaj komentarz

Czekolada w dużej mierze składa się z cukrów i tłuszczy, zatem j...

Co daje jedzenie czekolady?

W dzisiejszych czasach, gdy problem otyłości dotyczy coraz więce...

Dieta Nutritariańska - jesz i chudniesz

Bieganie jest od kilku lat na topie. To dlatego, że uprawianie t...

Nie lubisz biegać? Power walking pozwoli Ci chudnąć równie skutecznie!

Bóle zlokalizowane w obrębie miednicy u mężczyzn występują znacz...

Bóle miednicy u mężczyzn - postępowanie fizjoterapeutyczne

Dieta Low Carb zaliczana jest do grona jednych z najbezpieczni...

Dieta Low Carb - dieta nisko węglowodanowa

W dzisiejszych czasach problemy z nadwagą i otyłością są bardzo ...

DIETA OXY - rewelacyjny sposób na zbędne kilogramy

Ciągłe ograniczanie kalorii i restrykcyjna dieta, często nie daj...

Spalacze tłuszczu - czy warto je stosować?