Blogi

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Bezglutenowe racuchy kukurydziane

Wypróbowałam dziś świetny przepis na bezglutenowe racuchy z mąki kukurydzianej, niebo w gębie!

Świetny pomysł na śniadanie.

 

Aby usmażyć sobie takie racuszki będziesz potrzebować:


25 dag mąki kukurydzianej
2 jajka
2 dag drożdży świeżych
2 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia




Wykonanie:


Drożdże trzeba rozkruszyć, zalać lekko podgrzanym mlekiem, nie może być za ciepłe! Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mieszamy i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy jajka i rozczyn, miksujemy na gładką masę i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce.
Rozgrzewamy na patelni olej (ja użyłam oleju kokosowego rafinowanego) Nakładamy łyżką ciasto na patelnie i smażymy racuszki.
Podawać je można na wiele sposobów np. z serkiem homogenizowanym, ja pozwoliłam sobie jednak na odrobinę szaleństwa i zjadłam je z bitą śmietana i brzoskwiniami, nie żałuję, było pyszne!
;-))))))))



25-01-2016 Vela

Komentarze

  • Polecam, są przepyszne, szczególnie na słodko ! :D
  • Chyba będę musiał spróbować takich racuchów :D

Dodaj komentarz

Ból w obrębie miednicy mniejszej, jest problemem, który występuj...

Bóle miednicy u kobiet – leczenie fizjoterapeutyczne

Dieta Dukana zwana też dietą proteinową jest odchudzająca kuracj...

Tortilla w diecie proteinowej

Cholesterol jest to lipid, organiczny związek chemiczny z grupy ...

Zioła na cholesterol - jak walczyć z niebezpiecznym cholesterolem?

Kobiety w walce o swoje piękno nie cofną się przed niczym, i pot...

Peeling chemiczny – kwasy w kosmetyce na przebarwienia i trądzik

Nie da się ukryć, że hemoroidy to dosyć wstydliwy problem. Zdiag...

Jak zapobiegać hemoroidom

Do restauracji chodzimy po to aby dobrze zjeść. Czy to śniadan...

Napiwki w restauracjach. Dawać czy nie dawać?

Wiosna na dobre rozgościła się za naszymi oknami. Jedni cieszą s...

Alergie na pleśnie, pyłki, kota – jak sobie z nimi radzić?