Wyszukiwarka

Szukaj


Wyniki wyszukiwania (227):

61. Cała prawda o jedzeniu zupek chińskich

Mimo, że nazwa wskazuje na pochodzenie chińskie, nic bardziej mylnego. Twórcą zupek błyskawicznych był Japończyk Momofuku Ando. Pomysłodawca w ten sposób chciał stworzyć produkt łatwo dostępny, a zarazem taki, który pozwoli zwalczyć niedobór żywności na św...

62. Dieta Nutritariańska - jesz i chudniesz

W dzisiejszych czasach, gdy problem otyłości dotyczy coraz więcej osób trendy żywieniowe zmieniają się jak w przysłowiowym „ kalejdoskopie”. Ale bez wątpienia jest coraz większe zainteresowanie zdrowym stylem odżywiania. Znajdziemy coraz więcej sklepów ze ...

63. Zdrowe odżywianie — czyli, jak i co jeść

Zdrowe odżywianie – odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia, prawidłowej masy ciała oraz wpływa na długość i jakość naszego życia. Zdrowe odżywianie polega na dostarczaniu organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych w odpowiednich proporcja...

64. Kolagen – bezcenne wsparcie dla naszej skóry

To on sprawia, że nasza skóra zachwyca zdrowym i młodym wyglądem. Kolagen to najważniejszy sojusznik jędrnej skóry oraz składnik, który ma ogromny wpływ na proces regeneracji tego wielkiego narządu. Co możemy zrobić w chwili, gdy nasz organizm zaczyna prod...

65. Trzy zasady rozsądnego odchudzania

Tak wiele z nas chce mieć piękne, szczupłe ciało. Często marzymy, że zrzucamy nadliczbowe kilogramy, których przybywa szczególnie po zimie spędzonej w mało aktywny sposób (no cóż, wiele z nas do ulubionych zimowych rozrywek zalicza kocyk, ciepłą herbatkę i...

66. Smaki sezonu. Placki z cukinii.

  Wiele osób wyznaje zasadę „jestem tym co zjem” i słusznie. W obecnych czasach otyłość stanowi coraz większe zagrożenie dla zdrowia. Nie wszyscy jednak do końca zdają sobie sprawę jak negatywny wpływ na zdrowie mają zbędne kilogramy. A wystarczy naprawdę...

67. Lepiej niż każda dieta: produkty, które warto spożywać codziennie

Czy wiecie, że tendencje są spotykane nie tylko w świecie mody, ale również w świecie diet? Określa je wiele czynników, a jednym z nich jest sezonowość. Jesienią, gdy możemy się schować w ciepłych swetrach, nie musimy już wciągać brzucha i żyć samym owocow...

68. Jedz smacznie i bez glutenu

  W ostatnich latach bardzo głośno zrobiło się o glutenie oraz jego potencjalnej szkodliwości. Faktem jest, że znaczny odsetek ludzi nie toleruje tego składnika – przypadłość ta nazywa się celiakia, i cierpi na nią około jeden procent światowej populacji.

69. Masz obrzęki nóg? Pomoże Ci masaż limfatyczny

Opuchlizna wytwarza się z powodu zastoju limfy, czyli płynu tkankowego wokół komórek. Jeśli limfa zbiera się np. w kończynach dolnych widzimy to jako obrzęk narastający z biegiem dnia, zwykle pojawia się on najpierw wokół grzbietów stóp i kostek, następnie...

70. Dieta Low Carb - dieta nisko węglowodanowa

Dieta Low Carb zaliczana jest do grona jednych z najbezpieczniejszych diet. Jest dietą nisko węglowodanową, której głównym założeniem jest ograniczenie spożywania węglowodanów (dzienna dawka około 150 g) na korzyść zdrowych tłuszczów oraz spożywania więk...

Kobiety w walce o swoje piękno nie cofną się przed niczym, i pot...

Peeling chemiczny – kwasy w kosmetyce na przebarwienia i trądzik

Waga Twojego ciała już dawno przekroczyła rekomendowane normy ...

10 powodów, dla których warto chodzić na siłownię

Szeroko pojęta branża fitness rozwija się w naszym kraju bardzo ...

Czym się kierować przy wyborze kursu na trenera personalnego?

Z wszystkich stron możemy dziś usłyszeć głosy przestrzegające ...

Na czym polega Dieta McDougalla? Czyli dlaczego nie trzeba bać się zbóż, ziemniaków i fasoli?

Pora rozpocząć przygotowania do zimy! Mamy już dopasowane do nas...

Jak dobrać kijki narciarskie?

Nordic walking wymyślono w Finlandii w latach 20. XX wieku jako ...

Nordic walking zdobywa coraz więcej fanów

Można powiedzieć, że jelita są największym organem ludzkiego cia...

Zdrowie człowieka a jelita