Wyszukiwarka

Szukaj


Wyniki wyszukiwania (2):

1. Nie tolerujesz glutenu? Sprawdź których produktów powinieneś unikać.

Dzięki szeroko zakrojonym badaniom i obserwacjom klinicznym wiemy, że celiakia czyli nietolerancja glutenu nie jest tylko chorobą jelit, a całego organizmu. Przypadłość ta wywołana jest przez uwarunkowaną genetycznie nieprawidłową odpowiedź immunologiczną ...

2. Produkty bezglutenowe - kto powinien z nich korzystać?

Ostatnio we wszystkich mediach jest głośno o wpływie glutenu na ludzki organizm. Nie bez powodu, jego spożywanie może wywołać nieprzyjemne i poważne dla naszego zdrowia konsekwencje. Przede wszystkim jest on niebezpieczny dla osób uczulonych na to białko o...

Arbuz to owoc, które ma szerokie zastosowaniu. Miły słodki smak,...

Arbuz – smaczny i dietetyczny

Dietetyczny catering zyskuje coraz większą liczbę zwolenników. K...

Dietetyczny catering – czy to dobry pomysł na biznes?

Korekcja chirurgiczna powłok brzucha, zwana także plastyką brzuc...

Korekcja chirurgiczna powłok brzucha. Na czym to polega?

Macierzyństwo to dla większości z kobiet najpiękniejszy oraz naj...

Dietetyczne dylematy młodej mamy. Co jeść, aby nie zaszkodzić maleństwu?

Scenariusz, który znamy niemal wszyscy. Po wielu godzinach pracy...

Wielki głód, niewielkie pieniądze - jak wybrać dobry fast-food?

Niekwestionowany król wśród wszystkich warzyw. Te niepozornie ...

Jarmuż – warzywo o cudownych właściwościach

Zapewne wiele razy słyszałeś o tym, że od prędkości naszej przem...

Co jeść, żeby przyspieszyć przemianę materii?