Wyszukiwarka

Szukaj


Wyniki wyszukiwania (103):

21. Czy warto jeść mięso?

Jakie plusy i minusy od strony zdrowotnej niesie za sobą jedzenie mięsa?

22. Taka powszechna, a taka niezwykła. Cebula i jej właściwości.

W obecnych czasach cebula nie występuje już w stanie dzikim. Jednak jako warzywo uprawiana jest na wszystkich kontynentach (oprócz Antarktydy z wiadomych względów) w niemal we wszystkich krajach na całym świecie. Nie ustalono dokładnie, ale najprawdopodobn...

23. Co jeść na wzmocnienie organizmu?

Okres zimowy wymaga specjalnej dbałości o nasze zdrowie. Zwłaszcza osoby o osłabionej odporności są szczególnie narażone na wszelkie przeziębienia i choroby. Warto więc już na początku tego wrażliwego czasu w roku pokusić się o włączenie do diety kilku spe...

24. Dlaczego warto jeść orzechy

  Matka natura zawsze dawała z siebie to co najlepsze, zdrowe, pełne witamin ale najważniejsze „naturalne”. Orzechy znane od dawna są bogatym źródłem witamin i składników odżywczych, które mają zbawienny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Przez...

25. Jarmuż – warzywo o cudownych właściwościach

Niekwestionowany król wśród wszystkich warzyw. Te niepozornie wyglądające zielone liście i łodygi to prawdziwa skarbnica minerałów oraz witamin. Jarmuż był popularny w czasach Polski ludowej, kiedy promowano go jako produkt zapewniający zdrowie i witalno...

26. Kasza gryczana zdrowa i smaczna

  Kasza ta nie bez powodu nazwana jest „ królowa wszystkich kasz”. Uzyskiwana z gryki, uprawiana była już 2000 tysiące lat p.n.e. Szkoda tylko, że w dzisiejszych czasach kasza gryczana nie cieszy się tak wielkim zainteresowaniem jak kiedyś. Na Polskich st...

27. Mleko kokosowe dla zdrowia i urody

Coraz więcej osób dowiaduje się, że ma nietolerancję laktozy. W takich przypadkach doskonałą alternatywą będzie zastosowanie mleka kokosowego. Jako zamiennik tradycyjnego jest jednym z najlepszych. Produkowane z białego miąższu orzecha kokosowego. Mleko ...

28. Miód gryczany elementem zdrowej diety

Cenne właściwości miodu znane były już w starożytnym Egipcie (w grobowcach faraonów umieszczano z nim naczynia). Nie bez powodu Nasze Babcie wykorzystywały go do leczenia wielu chorób. W dzisiejszych czasach niestety trochę zapomniany, a szkoda ponieważ ...

29. Witamina C i jej cenne właściwości

  Witamina C, czyli inaczej kwas askorbinowy, to niezwykle ważny element codziennej diety. Jej właściwości wykorzystywane są nie tylko w medycynie, ale również kosmetyce. Witamina C jest źródłem zdrowia i piękna. Niedobór kwasu askorbinowego może zaowocow...

30. Dieta New Mayo Clinic

    Do wyboru dostępnych jest coraz więcej diet odchudzających. Dzięki temu każda osoba chcąca zgubić zbędne kilogramy na pewno znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Dieta New Mayo Clinic została opracowana w Klinice Mayo. Opiera się na dwóch produktach...

Najczęściej przyjmowaną praktyką jest karmienie maluszka mlekiem...

Rozszerzamy dietę niemowlęcia - podstawowe informacje

Czy w ogóle istnieje przepis na zdrowe ciasto? Jak słodkie może ...

Przepis na zdrowe i dietetyczne ciasto

Obecnie bardzo często mówi się o pożywieniu, któremu przypisuje ...

Polskie superfoods - warto je poznać!

  Infekcje intymne dotykają kobiety niezależnie od wieku. Jak j...

Jak rozpoznać infekcję intymną?

  Poszukując suplementów wspomagających redukcję nadprogramowyc...

Naturalne metody a tabletki - sposób na odchudzanie

To, co jemy, ma ogromny wpływ nie tylko na nasze samopoczucie, a...

Witaminy na zdrowe włosy. Dieta i pielęgnacja

  Choroby cywilizacyjne stały się dziś prawdziwą plagą. Umieram...

Jak zachować zdrowie, witalność i szczupłą sylwetkę pomimo upływu lat?