Smażenie to jeden ze sposobów obróbki termicznej potraw, jednak mało polecanym w kuchni dietetycznej. Dania smażone, co prawda są smaczne, syte, atrakcyjne pod względem koloru i zapachu, posiadają specyficzny smak, jednak ich spożywanie powoduje uczucie ci...
Od pewnego czasu można zauważyć rosnące zainteresowanie zdrowymi i naturalnymi składnikami. Ludzie zaczynają wracać do uprawiania ogródków i hodowli zwierząt. Nie jeden człowiek chciałby, zasmakować prawdziwego wiejskiego jajka. Jest to bardzo dobry tre...
Jak szybko i zdrowo schudnąć? Jaka dieta jest najbardziej skuteczna? Takie pytanie zadaje sobie mnóstwo osób rozpoczynających kurację odchudzającą. A może dieta personalna sprawdzi się w Twoim przypadku? Propozycja diety personalnej, uwzględnia indywidualn...
Wiele badań potwierdza, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. W nocy organizm regeneruje się i odpoczywa, dlatego to właśnie śniadanie musi dostarczyć organizmowi dużą porcję energii aby funkcjonował na szybkich obrotach w ciągu całego d...
Jest to temat szeroko pojęty. Przygotowując imprezę, sylwestra czy też spotkanie z koleżankami zawsze stajemy przed dylematem - co podać aby wszystkim dopasować i oby tego było mało, żeby nie tuczyło było smaczne, niskokaloryczne i zdrowe. Chipsy, fast foo...
Czy w ogóle istnieje przepis na zdrowe ciasto? Jak słodkie może być zdrowe? Te i inne pytania zadaje sobie wiele niedowiarków. A jednak wbrew powszechnie panującej opinii może być. Przykładem jest chociażby tak uwielbiane przez wszystkich tiramisu. Oczywiś...
Na palcach jednej ręki można policzyć osoby, które nie lubią deserów oraz słodyczy. Zazwyczaj deser kojarzy się z lodami owocami oraz bitą śmietaną. Aż ślinka cieknie na widok takiego cuda. Ale niestety mimo że pięknie wygląda a do tego cudownie smakuje ...
Niekwestionowany król wśród wszystkich warzyw. Te niepozornie wyglądające zielone liście i łodygi to prawdziwa skarbnica minerałów oraz witamin. Jarmuż był popularny w czasach Polski ludowej, kiedy promowano go jako produkt zapewniający zdrowie i witalno...
Arbuz to owoc, które ma szerokie zastosowaniu. Miły słodki smak, piękny czerwony kolor i dużo wody. Świetnie nadaje się nie tylko do jedzenia na surowo, ale też ma szerokie zastosowanie jako składnik bardziej skomplikowanych potraw, a nawet ciast. Jednak s...
Ta strona używa plików cookies i podobnych technologii w celu świadczenia usług, wyświetlania reklam i zbierania statystyk. Korzystając z niej zgadzasz się na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.