Nowości na dietaiodchudzanie.pl

Jak wybrać najzdrowszy sok

Odpowiedź jest prosta – wybieraj tylko soki niepasteryzowane. Dlaczego? Jest to technika konserwacji polegająca na podgrzewaniu produktów spożywczych w celu zachowana świeżości na dłużej, tak aby zniszczyć lub zahamować wzrost drobnoustrojów chorobotwórczych przy jednoczesnym uniknięciu obniżenia wartości odżywczych i zachowaniu smaku produktów. Zazwyczaj ogrzewanie pożywienia odbywa się w temperaturze od 72ᴼC ale nie przekraczającej 100ᴼC. Pasteryzowane mogą być produkty takie jak: soki owocowe i warzywne, dżemy, mięso i wędliny, mleko i przetwory mleczne, a także wino i piwo.

 

Sport - przyjemny sposób na odchudzanie

 

Czy odchudzanie zawsze musi być związane z wyrzeczeniami i bólem? Absolutnie nie, pod warunkiem, że robimy to z głową, najlepiej pod okiem specjalisty. Oczywiście, jak można przypuszczać nie przychodzi to również zupełnie bez wysiłku. Odrobina zaangażowania jest jednak w stanie zaowocować, w postaci szczuplejszej sylwetki i zdrowego ciała.

Ostatnie komentarze

  W ostatnich latach bardzo głośno zrobiło się o glutenie oraz ...

Jedz smacznie i bez glutenu

Już niebawem rozpocznie się okres wakacyjny, lecz Ty nadal mas...

Jak przeprowadzić odchudzający detoks ciała i umysłu przed wakacjami?

Jaki wybrać suplement diety na odchudzanie – piperyna, kofeina, ...

Jak naturalnie redukować tkankę tłuszczową?

Zrzucenie kilku, kilkunastu, czy nawet kilkudziesięciu kilogramó...

Ile kosztuje odchudzanie?

Elastyczna skóra to marzenie każdej dbającej o siebie osoby. K...

Trzy sposoby na ujędrnienie ciała

Olej arganowy zyskał sobie przydomek „eliksiru młodości” w środo...

Zbawienne właściwości oleju arganowego

Coraz więcej kobiet odkrywa zalety stosowaniu peelingów w trakc...

Domowy peeling – nisko kosztowy zabieg pielęgnacji skóry