Nowości na dietaiodchudzanie.pl

Jak wybrać najzdrowszy sok

Odpowiedź jest prosta – wybieraj tylko soki niepasteryzowane. Dlaczego? Jest to technika konserwacji polegająca na podgrzewaniu produktów spożywczych w celu zachowana świeżości na dłużej, tak aby zniszczyć lub zahamować wzrost drobnoustrojów chorobotwórczych przy jednoczesnym uniknięciu obniżenia wartości odżywczych i zachowaniu smaku produktów. Zazwyczaj ogrzewanie pożywienia odbywa się w temperaturze od 72ᴼC ale nie przekraczającej 100ᴼC. Pasteryzowane mogą być produkty takie jak: soki owocowe i warzywne, dżemy, mięso i wędliny, mleko i przetwory mleczne, a także wino i piwo.

 

Sport - przyjemny sposób na odchudzanie

 

Czy odchudzanie zawsze musi być związane z wyrzeczeniami i bólem? Absolutnie nie, pod warunkiem, że robimy to z głową, najlepiej pod okiem specjalisty. Oczywiście, jak można przypuszczać nie przychodzi to również zupełnie bez wysiłku. Odrobina zaangażowania jest jednak w stanie zaowocować, w postaci szczuplejszej sylwetki i zdrowego ciała.

Ostatnie komentarze

Jedną z metod wykorzystywanych w medycynie alternatywnej jest de...

Medycyna alternatywna – leczenie przez detoks organizmu

Szeroko pojęta branża fitness rozwija się w naszym kraju bardzo ...

Czym się kierować przy wyborze kursu na trenera personalnego?

Czy w ogóle istnieje przepis na zdrowe ciasto? Jak słodkie może ...

Przepis na zdrowe i dietetyczne ciasto

Odpowiednia suplementacja organizmu pozwala zachować zdrowie, za...

Wsparcie dla Twojego organizmu

  Alkohol jest szeroko pojętym i ciężkim tematem. Tak wiele osó...

Alkohol w diecie, ”czyli skutki picia wódki”

Ilość diet w Internecie jest wręcz szokująca. Jedną z mniej znan...

Okno żywieniowe – zdrowa dieta czy głodówka?

Korony protetyczne to uzupełnienia istniejących ubytków zębowych...

Zalety koron porcelanowych