Nowości na dietaiodchudzanie.pl

Jak wybrać najzdrowszy sok

Odpowiedź jest prosta – wybieraj tylko soki niepasteryzowane. Dlaczego? Jest to technika konserwacji polegająca na podgrzewaniu produktów spożywczych w celu zachowana świeżości na dłużej, tak aby zniszczyć lub zahamować wzrost drobnoustrojów chorobotwórczych przy jednoczesnym uniknięciu obniżenia wartości odżywczych i zachowaniu smaku produktów. Zazwyczaj ogrzewanie pożywienia odbywa się w temperaturze od 72ᴼC ale nie przekraczającej 100ᴼC. Pasteryzowane mogą być produkty takie jak: soki owocowe i warzywne, dżemy, mięso i wędliny, mleko i przetwory mleczne, a także wino i piwo.

 

Jak można jeść nasiona chia – pomysły na przygotowanie pysznego posiłku

Nasiona chia rosną na popularności, ponieważ ludzie coraz bardziej zdają sobie sprawę z ich wartościowych składników i dobroczynnego działania. To niezawodne źródło błonnika, białka roślinnego i tłuszczów, dlatego jest idealnym dodatkiem do codziennych produktów. Świetnie sprawdza się w przypadku zarówno wegańskiej, jak i wegetariańskiej diety. A dzięki rosnącemu zainteresowaniu zdrową żywnością, nasiona chia BIO stają się nieodłącznym elementem kuchni wielu osób. Zobacz, jak wiele mają zastosowań!

Ostatnie komentarze

Często zadajemy sobie pytanie, po co chodzić do kosmetyczki, sko...

Czy warto chodzić do salonów kosmetycznych?

Można powiedzieć, że jelita są największym organem ludzkiego cia...

Zdrowie człowieka a jelita

Opuchlizna wytwarza się z powodu zastoju limfy, czyli płynu tkan...

Masz obrzęki nóg?  Pomoże Ci masaż limfatyczny

Dzięki warzywom nasza dieta może stać się ciekawsza i bardziej w...

12 najzdrowszych warzyw, czyli jak wzbogacić dietę w naturalny sposób?

Depresja jest poważnym problemem. Zaburzenia nastroju dotykają c...

Depresja – kiedy warto udać się do lekarza?

Osiem godzin w pracy przed monitorem komputera, później pół godz...

 Jak wygląda badanie przeprowadzane za pomocą foroptera?

Marzysz o szczupłej sylwetce z wyraźnie zarysowanymi mięśniami i...

Metabolizm w górę!